Hvad skal du låne til ?

Hvornår har man virkelig behov for at låne penge, burde flere spørge sig selv. Alt for mange gældsætter sig for at leve over evne, at købe eller eje noget, som de ikke har brug for eller ikke har råd til. Det er en farlig vej, og mange oplever alvorlige konsekvenser af det. Tænk før du låner.

At låne penge til bolig eller bil må sættes i en kategori for sig selv. Begge dele kan være nødvendige. Og her er det bedste råd, at gå til eksperterne på disse områder. Altså til kreditforeninger, bilfinansierings-institutter eller banker. Lånebeløbene er ofte store, og selv en lille renteforskel kan have høje omkostninger.

Er det et mindre forbrugslån, til f.eks. tøj, hvidevarer, elektronik, campingvogn, båd, mobiltelefon eller andet, så skal du virkelig tænke dig om og passe på. Der er rigtig mange udbydere af lav rente på forbrugslån, og der er store prisforskelle. Et eksempel kunne være en Gucci taske til 4.000 kroner. Den rige kvinde går ind i en butik og smider 3.795 kontant på disken (hun får snakket sig til en kontantrabat), lige efter kommer en anden kvinde ind og falder for en taske magen til. Hun låner 4.000 kroner, og betaler allerede et oprettelsesgebyr, og senere renter og flere gebyrer. Den sidste kvindes taske kommer til at koste hende 6.200 kroner.

Hvis ikke man synes at mærkevarer i forvejen koster for meget, så kan det alligevel undre, at folk er villige til at betale 50 procent mere for samme vare, i den sidste ende.